Als u gaat vliegen is het belangrijk om te weten welke regels er gelden. Vliegt u met Ryanair en wilt u zeker weten welke handbagage koffer mee mag in het vliegtuig. Bekijk dan hieronder alle regels.

Welke koffer mag ik meenemen als handbagage bij Ryanair?

Onderstaande mag je altijd meenemen an boord van het vliegtuig. Het is belangrijk dat je de toegestane hoeveelheid handbagage controleert voordat je op reis gaat, zodat je onverwachte kosten vermijdt.

  • 1 stuk handbagage van maximaal 55 x 40 x 20 cm inclusief handgrepen en wielen;
  • 1 accessoire (zoals een kleine handtas, laptoptas of rugzak) van maximaal 40 x 20 x 25 cm.

De kleine handbagage van 45 x 36 x 20 cm is altijd gratis en mag maximaal 10 kg wegen. Als u Prioriteit & 2 Handbagage hebt aangeschaft, inclusief Regulier en Flexi Plus, mag u het kleine en grote item handbagage met maximale afmetingen van 55cm x 40cm x 20cm aan boord meenemen. De grote handbagage mag ook maximaal 10 kg wegen.

Bekijk hier onze Ryanair handbagage koffers

Deze koffers zijn geschikt als handbagage voor Ryanair.

Welke regels gelden er voor ruimbagage bij Ryanair?

Bij Ryanair mag je maximaal 3 stuks ruimbagage meenemen. Neemt u een grote koffer mee dan gelden de volgende regels voor de ruimbagage: 

  • De afmetingen mogen maximaal ( 119 cm lengte + 119 cm breedte + 81 cm hoogte) zijn.
  • Het standaard toegestane gewicht is 20 kg.

Het gewicht mag verdeeld over de koffers niet meer zijn dan 40 kg. Dus weegt de eerste koffer 15 kg dan mag de tweede koffer niet meer dan 25 kg wegen. Zolang het totale gewicht maar niet boven de 40 kg komt.

Bekijk hier koffers van 68-76 cm

Deze koffers zijn geschikt als ruimbagage bij Ryanair.

Actuele informatie over de richtlijnen van Ryanair?

Uiteraard is het handig om ook op de site van Ryanair te kijken. Je wilt natuurlijk altijd zeker weten dat de voorwaarden niet gewijzigd zijn. 

Bovenstaande regels kunnen wijzigen, de meest actuele informatie staat op uw reisbescheiden. Onze disclaimer is van toepassing.