Als u gaat vliegen is het belangrijk om te weten welke regels er gelden. Vliegt u met Transavia en wilt u zeker weten welke handbagage koffer mee mag in het vliegtuig. Bekijk dan hieronder alle regels.

Welke koffer mag ik meenemen als handbagage bij Transavia?

Onderstaande mag je altijd meenemen an boord van het vliegtuig. Het is belangrijk dat je de toegestane hoeveelheid handbagage controleert voordat je op reis gaat, zodat je onverwachte kosten vermijdt.

  • 1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm inclusief handgrepen en wielen;
  • 1 accessoire (zoals een kleine handtas, laptoptas of rugzak) van maximaal 40 x 30 x 20 cm.

De kleine handbagage van 40 x 30 x 20 cm is altijd gratis en mag maximaal 10 kg wegen. Heb je een MAX-pakket? Dan mag je handbagage gegarandeerd mee aan boord. De grote handbagage mag ook maximaal 10 kg wegen.

Bekijk hier onze Transavia handbagage koffers

Deze koffers zijn geschikt als handbagage voor Transavia.

Welke regels gelden er voor ruimbagage bij Transavia?

Bij Transavia mag je ruimbagage verdelen over 5 bagagestukken per persoon. Het totale maximale gewicht is 50 kg per persoon en per bagagekoffer 32 kg. De maximale afmetingen van de koffers zijn 70x60x30 cm.

  • De afmetingen mogen maximaal ( 70 cm lengte + 30 cm breedte + 60 cm hoogte) zijn.
  • Het standaard toegestane gewicht is 35 kg per koffer.

Het gewicht mag verdeeld over de koffers niet meer zijn dan 50 kg. Dus weegt de eerste koffer 20 kg dan mag de tweede koffer niet meer dan 30 kg wegen. Zolang het totale gewicht maar niet boven de 50 kg komt.

Zolang je niet bent ingecheckt, kun je via Mijn Transavia voordelig je ruimbagage boeken. Heb je uiteindelijk toch méér ruimbagage bij je dan het vooraf geboekte gewicht? Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor € 15 per 5 kg.

Bekijk hier koffers van 65-70 cm

Deze koffers zijn geschikt als ruimbagage bij Transavia.

Actuele informatie over de richtlijnen van Transavia?

Uiteraard is het handig om ook op de site van Transavia te kijken. Je wilt natuurlijk altijd zeker weten dat de voorwaarden niet gewijzigd zijn. 

Bovenstaande regels kunnen wijzigen, de meest actuele informatie staat op uw reisbescheiden. Onze disclaimer is van toepassing.