Wat is een TSA slot?

Tegenwoordig zijn er steeds meer koffers die voorzien zijn van een zogenaamd TSA slot. Maar wat is nu een TSA slot? We leggen het graag aan je uit.

Waarom een TSA slot?

Na de tragische gebeurtenissen op 11 september 2001 zijn de veiligheidseisen op veel luchthavens aangescherpt.

Naast de douanecontroles op de luchthaven van vertrek en aankomst is er ook een controle door de luchthavenbeveiliging. Deze veiligheidsinstanties hebben de beschikking over een speciale loper waarbij ze koffers met een TSA slot eenvoudig kunnen openen. Elk ander slot biedt niet de mogelijkheid om geopend te worden met deze loper en dus zal bij een eventuele controle je koffer geforceerd moeten worden. Het zou toch heel zonde zijn dat toevallig jij in de prijzen bent gevallen en je koffer beschadigd op de bagageband terugvindt.

Voor welke landen is een TSA slot nodig?

Check daarom bij het plannen van je reis of je bestemming een TSA slot verplicht of niet. Voor reizen in en naar de Verenigde Staten is het verplicht. Maar inmiddels zijn er ook andere landen die gebruik maken van de TSA standaard. Voorbeelden zijn: Canada, Israël, Japan, Finland en Australië. De verwachting is dat het er in de toekomst steeds meer gaan worden.

Waar staat de afkorting TSA eigenlijk voor?

De afkorting TSA staat voor Travel Sentry Approved. Travel Sentry is het bedrijf dat de TSA sloten maakt. TSA is ook een afkorting voor Transportation Security Administration, de veiligheidsinstantie die door het Amerikaanse ministerie is opgericht.

Verwarrend? Misschien is het juist wel handig dat beide instanties ook via dezelfde afkorting met elkaar verbonden zijn.

Hoe herken ik een TSA slot?

Een TSA slot herken je aan het Travel Sentry logo of de vermelding 'TSA' op het slot.

Zijn er verschillende soorten TSA sloten?

Omdat een reistas op een andere manier afgesloten moet worden dan een hardschalige koffer, zijn er dus net als bij “gewone” sloten ook verschillende soorten TSA sloten. Ben je op zoek naar een koffer met een TSA slot? Bekijk hier ons assortiment. Heb je al een koffer of reistas, maar heeft deze geen TSA slot? Geen probleem, in ons assortiment met losse sloten vind je ook een aantal met TSA functie. Op ons Youtube kanaal kun je instructiefilmpjes vinden over het instellen van je TSA slot.

Onze klantenservice staat uiteraard ook voor je klaar wanneer je vragen hebt.

TSA slot