Welk formaat koffer?

Welk formaat koffer je nodig hebt is afhankelijk van de duur van je reis. Het spreekt voor zich dat je met een wereldreis wel iets meer mee moet nemen dan een weekendje weg. Maar daarnaast is elk mens ook weer anders. De één heeft maar weinig nodig en de ander neemt liever voor de zekerheid de halve klerenkast maar mee. We nemen de 4 maatranges met je door, zodat je een goede inschatting kunt maken van het formaat koffer dat je nodig hebt.

Handbagage

Citytrip van 3 dagen in Europa? Dan kan je prima met een handbagage model op reis. Groot voordeel bij vliegreizen: je hoeft handbagage niet in te checken en dus niet bij de bagageband te wachten! Dit zijn koffers met een maximale hoogte van 56 cm en je kan er circa 10 kg aan bagage in kwijt.

Bekijk hier onze handbagage koffers

handbagage koffer

Kleine koffers

Ben je een (dikke) week van huis, omdat je bijvoorbeeld lekker het zonnetje op wilt zoeken op Kreta of Ibiza? Dan zijn koffers in de afmeting 57 t/m 67 cm geschikt. Bij zonvakanties blijven dikke kleren  thuis en wordt het veel op slippers lopen. Kortom, je hebt niet per sé veel ruimte nodig. In deze koffers kun je 10 tot 15 kg aan bagage kwijt.

Bekijk hier koffers van 57-67 cm

Kleine koffers

Middelgrote koffers

Het wordt alweer een ander verhaal wanneer je 2 tot 3 weken weg bent. Er gaat meer en vaak ook wat dikkere kleding mee. Toch ook maar wat extra schoenen en ga zo nog maar even door. Gelukkig biedt deze maatrange (68 t/m 76 cm) ruimte voor 15 tot 20 kg aan bagage. Kortom, je kan een heleboel meenemen!

Bekijk hier koffers van 68-76 cm

Middelgrote koffers

Grote koffers

Geen halve maatregelen met onze grote koffers! Je hebt per slot van rekening ook wel wat nodig als je minimaal 3 weken van huis bent. Eindelijk ga je die wereldreis maken. Of misschien moet je een paar maanden weg vanwege stage of werk. De grootste koffers zijn verkrijgbaar in de hoogtes 77 t/m 85 cm en je kan er meer dan 20 kg bagage in kwijt.

Bekijk hier koffers van 77-85 cm

Grote koffers