Handbagage Koffers

Handbagage koffers

Op zoek naar een koffer die mee aan boord mag in het vliegtuig? Of voor een weekendje weg? Dan is een handbagage formaat hetgeen wat je nodig hebt. Wanneer je gaat vliegen check dan wel altijd de voorwaarden van de maatschappij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Toon filters

Bij Bagageonline vind je een grote collectie handbagage koffers van vele topmerken. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, in harde of zachte uitvoering en met 2 of 4 wielen. We informeren je graag over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot dit formaat koffers.

Welke handbagage koffer mag mee in het vliegtuig?

Elke vliegtuigmaatschappij heeft eigen regels met betrekking tot de maximale afmetingen en gewicht van handbagage koffers. Er is veel overlap, maar je ziet bijvoorbeeld bij budgetreizen dat de regels het strengst zijn (kleine afmetingen en laag in gewicht). Tip: met een koffer met afmetingen binnen de IATA norm (55 x 35 x 20 cm) zit je bij veel maatschappijen goed. IATA staat voor International Air Transport Association. Hier zijn vele maatschappijen bij aangesloten.

Uitvoering: ga jij voor een harde of zachte koffer?

In onze webshop vind je handbagage koffers in vele materiaalsoorten. Ze zijn in eerste instantie te verdelen in harde en zachte koffers. Op zoek naar maximale bescherming? Ga dan voor een koffer met een harde schaal. Liever meer flexibiliteit en lichtgewicht? Bekijk dan ons assortiment zachte koffers. Het grootste deel van de harde koffers zijn gemaakt van ABS, polycarbonaat of polypropyleen. Alle materialen hebben hun eigen kwaliteiten. Zo is ABS het meest krasbestendig, polycarbonaat is een lichtgewicht en polypropyleen oersterk. De meeste zachte koffers zijn gemaakt van polyester of nylon. Deze materialen zijn flexibel en erg licht. Dat laatste is bij handbagage koffers erg prettig omdat je bij sommige vliegtuigmaatschappijen maar een gering aantal kilo’s mee mag nemen het ruim in.  

Handbagage met 2 of 4 wielen?

Leuk weetje: in de jaren 70 kwamen de eerste koffers met wielen op de markt. Een stuk comfort wat we tegenwoordig absoluut niet kunnen missen. Dit comfort heeft zich in de loop van de jaren steeds verder ontwikkelt en inmiddels hebben de meeste koffers 4 wielen. Dit biedt ultiem comfort omdat de koffer hierdoor rechtop te verrijden is, iets wat op de drukke luchthavens uitstekend van pas komt. Je beweegt je bijvoorbeeld makkelijker door grote menigten. Ondanks dit ultieme comfort wordt er ook nog steeds veel gekozen voor een 2 wiel uitvoering. Je hebt namelijk meer ruimte, omdat de wielen “in” de koffer verwerkt zitten. Naast meer ruimte biedt dit ook meer bescherming voor je wielen.

TSA slot

Omdat je je handbagage koffer nagenoeg altijd bij je hebt, is een TSA slot minder noodzakelijk als bij de andere formaten reiskoffers. Ben je voornemens om één van de grotere handbagage koffers te kopen, dan is het niet onverstandig om sowieso een uitvoering met TSA slot te kiezen. Dit omdat de kans dan groter is dat je koffer wel eens mee moet in het ruim. Bij een mogelijke douane controle hoeven ze vervolgens niet je koffer open te breken, omdat ze met een speciale loper je koffer kunnen openen.

Welk merk handbagage koffer?

Al sinds 2006 verkopen we bij Bagageonline reisbagage via onze webshop. We vinden het leuk dat je onze shop bezoekt en we hopen je van dienst te kunnen zijn. Ons assortiment handbagage koffers is groot. Je vindt hier vele topmerken als Samsonite, Delsey en American Tourister. Om je zoektocht te vereenvoudigen kun je gebruik maken van het filtermenu. Verder staan onze medewerkers van de klantenservice voor je klaar om je vragen over onze producten en de bestelprocedure te beantwoorden.

Geniet bij Bagageonline van mooie voordelen als: gratis verzending binnen Nederland en België bij bestellingen vanaf 39 euro en de volgende dag in huis wanneer je op werkdagen voor 22:00 uur bestelt. We zijn officieel dealer van de merken die we voeren, dus je kunt voor de garantie bij ons terecht.