Trends and Inspiration bol Blog
Menu
16 okt Travel

Waarom routine soms doorbroken moet worden

Om 7 uur gaat de wekker en je drukt op snooze, zoals elke ochtend. 10 minuten later gaat je alarm weer en je staat op. Hup onder de douche. Daarna snel tanden poetsen en haren kammen. Terwijl je je aankleedt, kijk je het nieuws; elke ochtend om 7:30. Je eet snel je bakje cruesli en pakt een banaan mee voor onderweg. Op werk check je snel je email en daarna pak je een koffie met 2 suikers, 1 melk. Zo start jouw ochtend, iedere dag. Het is jouw routine.

Je staat op auto-pilot en deze routines doe je bijna helemaal vanzelf. Je hoeft er nauwelijks bij na te denken en doet ze uit gewoonte, steeds maar weer opnieuw. Het wordt ook wel je comfort zone genoemd. Routines geven je rust en structuur. Ze zorgen ervoor dat je niet teveel hoeft na te denken en omdat je de routine elke dag uitvoert, word je er steeds beter en sneller in. Routines zijn dus fijn voor een makkelijk en comfortabel leven.

Saai niemandsland

Maar daarom moet je misschien ook oppassen voor routines. Want ondanks dat routines je niet per se ongelukkig hoeven te maken, voel je ook geen passie of spanning voor de dingen die je doet. En zo beland je in een soort saai niemandsland wat resulteert in een sleur. Verveling. En als ze zelfs je toekomst gaan voorspellen, dan moeten alle alarmbellen afgaan. Wat dan maakt routine je lui en wordt je leven saai. En dat maakt jou duf en ongelukkig.

Nou begrijp me niet verkeerd. Sommige routines zijn niet zo slecht, zoals elke werkdag je wekker zetten of het poetsen van je tanden! Maar als elke dag er precies hetzelfde uitziet als de vorige, gewoon puur vanuit ervaring, dan is dat absoluut niet goed voor je. Niet voor je lichaam en ook niet voor je geest!

Minder routine, meer leven!

En dus moet je af en toe uit je vertrouwde cocon. Voor een koffie buiten de deur op je werkdag of een weekend tripje eens in de zoveel weken, of gewoon een lekkere vakantie. Want je krijgt niet voor niets die 25 vakantiedagen per jaar. Die momenten komen in het fotoboek; en die routines van jou daarentegen, hebben weinig tot geen kans om in het album te komen. Bovendien kunnen je lichaam en geeft resetten als je uit de dagelijkse hectiek stapt. En zo geef jij je creativiteit, uithoudingsvermogen en passie weer nieuw leven.

Dus stap uit je auto-pilot en neem risico’s. Begin klein, bijvoorbeeld door een keer een andere route naar werk te fietsen of een nieuw restaurant te proberen. Of groot;). Met een backpack op vakantie naar een plek waar je nog nooit geweest bent. En ga dan niet op de gebaande paden en vergeet de witte stranden van de 5-sterren hotels, de georganiseerde tours en de all-inclusive resorts. Ga op zoek naar nieuwe culturen en leer hoe andere mensen naar onze wereld kijken. Schud jezelf wakker en neem nieuwe risico’s en verantwoordelijkheden en kijk waar deze je zullen brengen!

Zo geef jij jezelf weer nieuw leven en wij weten zeker dat je dan nog gelukkiger zal worden!

 

Stap uit je comfortzone!

Soms is het goed om eens uit je comfortzone te stappen.

Ook qua stijl kun je eens een uitstapje maken, gewoon voor de verandering!

Plaats de eerste reactie op Waarom routine soms doorbroken moet worden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Travel
Pak je koffers in en ga zorgeloos op reis!

Jij bent op weg om de Eiffeltoren te zien, maar je koffer heeft het vliegtuig… lees verder

Wereldreizigers: zo doen ze het!

Bijna iedereen kent wel iemand die ervan droomt of het al van zijn bucketlist kan… lees verder

De leukste Airbnb’s deze zomer

  Ohhh heerlijk! De vakantieperiode komt er aan en dat betekent dat we massaal gaan… lees verder

Bagage vertraagd, wat nu?

Koffers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en printjes. Maar wat voor koffer… lees verder