Trends and Inspiration bol Blog
Menu
05 feb Travel

Handbagage afmetingen (en wat je nog meer moet weten)

Heb je een korte vakantie of zakenreis in het verschiet? Kijk dan altijd of je handbagage voldoende ruimte biedt voor je benodigdheden. Handbagage hoef je namelijk niet in te checken en dus kan je het wachten bij de bagageband mooi overslaan! Er zijn echter wel regels waaraan je handbagage moet voldoen. Denk aan de handbagage afmetingen, het gewicht en of je vloeistoffen mag meenemen. Deze punten nemen we graag met je door.

Afmetingen handbagage

De luchtvaartbrancheorganisatie International Air Transport Association (IATA) heeft ervoor gezorgd dat al hun aangesloten luchtvaartmaatschappijen – dat zijn er ca. 250 – een afmeting zijn overeengekomen die altijd en overal gratis mee mag, namelijk: 55 x 35 x 20 cm. Natuurlijk heeft elke maatschappij nog altijd eigen maximale afmetingen, maar met de IATA afmetingen zit je dus altijd goed. Mocht je nou al in bezit zijn van een handbagage koffer, en deze is groter, check dan bij de betreffende luchtvaartmaatschappij wat hun maximale afmetingen zijn.

Gewicht handbagage

Al is er een standaard afmeting overeengekomen, het maximale gewicht verschilt sowieso nog wel per luchtvaartmaatschappij. Dit kan namelijk variëren van 7 tot 15 kg. Voor het maximale gewicht van je handbagage adviseren wij om deze informatie op te vragen bij de luchtvaartmaatschappij(en) waarmee je gaat vliegen.

Vloeistof handbagage

Naast afmetingen en gewicht gelden er ook regels met betrekking tot het meenemen van vloeistof in je handbagage. Per persoon mag je maximaal 1 doorzichtig hersluitbaar zakje van maximaal 1 liter meenemen. In dit zakje mag je meerdere items stoppen, maar per stuk mogen deze niet meer dan 100 ml bevatten. Maar voor de duidelijkheid: een parfum flesje van 150 ml dat voor de helft gevuld is mag niet, ook al is het dan minder dan 100 ml. Voor de veiligheidsinstanties is het namelijk geen doen om dit te controleren.

Uitzonderingen:

  • Taxfree artikelen mogen meer dan 100 ml bevatten, maar de verpakking moet verzegeld zijn in de originele tas inclusief aankoopbewijs;
  • Babyvoeding voor tijdens de reis;
  • Medicijnen voor tijdens de reis. Op recept verkregen of met een doktersverklaring. Indien deze medicijnen gekoeld moeten worden dan mogen koelelementen ook mee.
  • Speciale dieetvoeding voor tijdens de reis. Ook hiervoor moet je wel weer bewijsstukken tonen.

Vloeistoffen moeten te allen tijde apart worden getoond bij de handbagagecontrole.

Tips:

  • De regels omtrent de vloeistof in handbagage zijn niet exact hetzelfde bij elke luchthaven. Check ook dit wanneer je je reis gaat plannen om teleurstellingen te voorkomen. Je zal maar je 150 milliliter parfum van € 100,00 in je handbagage hebben gedaan: deze wordt voor je ogen weggegooid.
  • Flessen en bidons mag je meenemen, zolang deze maar leeg zijn bij de controle. Daarna mag je ze gerust vullen.

Handbagage bij Bagageonline

Nog geen handbagage? Bekijk gerust ons assortiment.

Plaats de eerste reactie op Handbagage afmetingen (en wat je nog meer moet weten):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Travel
De leukste Airbnb’s deze zomer

  Ohhh heerlijk! De vakantieperiode komt er aan en dat betekent dat we massaal gaan… lees verder

Bagage vertraagd, wat nu?

Koffers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en printjes. Maar wat voor koffer… lees verder

Zoektocht naar de perfecte luiertas

Ohhh, er leek geen einde te komen aan wat voelde als de langste winter ooit.… lees verder

Secrid: de portemonnee van nu

De ontwikkelingen in het betaalverkeer zijn continu aan verandering onderhevig. Tegenwoordig kunnen we contactloos pinnen.… lees verder