Trends and Inspiration bol Blog
Menu
26 Mei Travel

Ik ga op reis met de…!

Ahh de zomer… Het warme seizoen komt eraan en dat betekent langere zonnige dagen, picknicks in het park en weekends op het strand. Maar ook vakantie..! De zomer is het ultieme moment om een nieuwe bestemming te ontdekken en een break te nemen van ons dagelijks leven. Meestal dromen we over verre tropische bestemmingen waar je alleen met het vliegtuig kan komen. En ondanks dat vliegen vaak gemakkelijk is, zijn er de laatste tijd zulke lange wachtrijen bij de check-in balie waarbij de oplopende bagagekosten en stressvolle veiligheidscontroles het begin van je reis ook niet leuker maken. Zodoende zijn wij gaan nadenken over alternatieven om de vakantie van jouw dromen te plannen.

Zo had mijn oud-collega altijd de tofste wandelvakanties in eigen land. Met een outdoor rugtas ging hij dan op reis met de benenwagen. Hij liep van de Waddeneilanden naar Zuid-Limburg en ontdekte de meest leuke plaatsjes. Daarbij sliep hij in elke nacht in een andere Bed & Breakfast, onderzocht hij waar je de lekkerste appeltaart van Nederland kan eten en kwam hij super fit terug op kantoor.

Stephanie Howe, Zach Violett, San Francisco, CA. Photographer: Tim Kemple. The North Face Rights Expire: 11_01_15

Bovendien is er een nieuwe trend ontstaan om met de fiets naar Zuid-Europa te gaan. Nu hoor ik je denken, fietsen?! Ja echt, het is nu helemaal hip om op je tweewieler naar Italië of Spanje te gaan. Veel kan je niet meenemen, maar wat heb je daar nog meer nodig dan een bikini, een jurkje en je favoriete slippers? En mocht je regen onderweg tegen komen, houden de tassen van ORTLIEB al jouw spulletjes droog.

Om met de trein op wintersport te gaan is al jaren populair, maar ook in de zomer kan jij via het spoor op bijzondere plekjes komen. Een aantal hogesnelheidstreinen zorgen ervoor dat je in alle comfort en sneller dan ooit naar alle uithoeken van Europa kan. In eerste instantie lijkt de trein iets trager dan het vliegtuig. Maar als je de vertragingen daarbij optelt en de tijd voor het inchecken en ophalen van jouw bagage, dan wordt het al snel de omgekeerde situatie. Bovendien zijn de stoelen vaak ruimer in de trein, heb je meer beenruimte en kan je gebruik maken van jouw wifi terwijl je van het landschap geniet. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw zomervakantiebestemming. Bovendien kan jij met jouw trolley net zo makkelijk door het gangpad rollen als in het vliegtuig.

Fabulous Fifties_20 inch - Luminous Mint_150dpi_RGB

En ben jij een echte water liefhebber, dan is een vakantie met de boot een cool avontuur. Misschien denk je dan aan de ferry, die jou en je auto makkelijk naar Engeland en Scandinavië kan brengen. Of een cruise; lekker luxe en genieten op een supergroot paradijs op het water? Terwijl jij van een cocktail bij het zwembad ligt te genieten, kom je elke dag op een nieuwe bestemming aan. Maar ook kan je zelf een boot huren waarmee je naar Frankrijk, België, Engeland, Schotland, Duitsland, Ierland en Denemarken kan varen. Een vaarvakantie biedt een mooie mix tussen avontuur en ontspanning. En laat jou in alle rust genieten van moeder aarde.

Wij hopen dat je een heerlijke zomervakantie tegemoet gaat!

Voor elke reis passende bagage

Je eindbestemming is natuurlijk je eigenlijke vakantie maar het vakantiegevoel begint al bij je reis!
Maak het jezelf gemakkelijk met passende bagage.

Plaats de eerste reactie op Ik ga op reis met de…!:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meer Travel
De leukste Airbnb’s deze zomer

  Ohhh heerlijk! De vakantieperiode komt er aan en dat betekent dat we massaal gaan… lees verder

Bagage vertraagd, wat nu?

Koffers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en printjes. Maar wat voor koffer… lees verder

Zoektocht naar de perfecte luiertas

Ohhh, er leek geen einde te komen aan wat voelde als de langste winter ooit.… lees verder

Secrid: de portemonnee van nu

De ontwikkelingen in het betaalverkeer zijn continu aan verandering onderhevig. Tegenwoordig kunnen we contactloos pinnen.… lees verder