Trends and Inspiration bol Blog
Menu
28 mei Travel

Bagage vertraagd, wat nu?

Koffers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en printjes. Maar wat voor koffer je ook op de bagageband legt, je hoopt deze ook weer van de bagageband te halen op je eindbestemming. Helaas is dit niet altijd het geval, het komt nog steeds regelmatig voor dat jouw koffer in Nederland blijft staan of dat er tijdens de overstap iets niet goed gegaan is. En daar sta je dan in je lange broek met een trui terwijl het 30 graden is. Geen paniek, in deze blog wordt er precies uitgelegd waar je recht op hebt!

PIR-formulier

Op het moment dat jouw koffer niet op de band ligt terwijl de rest van het vliegtuig al weg is, kun je er vanuit gaan dat jouw koffer niet aangekomen is. In dat geval moet je direct melding maken bij de balie.  Hier moet je vragen om een PIR-formulier. Op dit formulier geef je aan dat jouw koffer er niet is. En dit is ook het teken voor de luchtvaartmaatschappij om op zoek te gaan naar jouw koffer. Na het inleveren van het PIR-formulier krijg je een bewijs terug, deze heb je nodig om later je extra gemaakte kosten vanwege jouw vertraagde bagage terughalen.

Jouw rechten bij vertraagde bagage

Jouw rechten bij vertraagde bagage zijn vastgelegd in Verordening 889/2002. Hierin staat dat de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor het op tijd afleveren van jouw bagage. Wanneer dit niet het geval is dan heb jij recht op aanschaf van noodzakelijke artikelen. Deze kosten moeten daarna door de luchtvaartmaatschappij weer vergoed worden. Bewaar de aankoopbewijzen goed, deze dienen namelijk als bewijsmateriaal. Zonder bonnen en PIR-formulier is er weinig kans dat je iets terugkrijgt.

Wat zijn noodzakelijke artikelen?

De Verordening 889/2002 noemt geen vaste bedragen voor jouw vertraagde bagage. Het gaat dus om noodzakelijke artikelen, maar wat valt er nou eigenlijk onder noodzakelijke artikelen? Hierbij moet je denken aan toiletartikelen en kleding. Wanneer jouw reis een specifiek doel heeft is het logisch dat jij hiervoor ook vervangende artikelen aanschaft. Bij grote uitgaven is het wel aan te raden om spullen te huren i.p.v. te kopen.

Voorbeeld: ‘’Je bent op het vliegtuig gestapt naar Curaçao om lekker te gaan snorkelen. Bij aankomst is jouw koffer vertraagd want die staat nog in Amsterdam. In dit geval mag je zwemkleding aanschaffen en een snorkelset huren.’’

Claim indienen

Voor deze extra kosten kun je een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Wanneer je geen gehoor krijgt bij de luchtvaartmaatschappij of je geen zin om hebt het proces zelf af te handelen dan kan Miss Casey je helpen. Je betaalt 25% van het totaal te claimen bedrag, deze kosten worden alleen in rekening gebracht wanneer de claim succesvol wordt afgehandeld.

 

Plaats de eerste reactie op Bagage vertraagd, wat nu?:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Travel
De leukste Airbnb’s deze zomer

  Ohhh heerlijk! De vakantieperiode komt er aan en dat betekent dat we massaal gaan… lees verder

Bagage vertraagd, wat nu?

Koffers zijn er in alle soorten en maten, kleuren en printjes. Maar wat voor koffer… lees verder

Zoektocht naar de perfecte luiertas

Ohhh, er leek geen einde te komen aan wat voelde als de langste winter ooit.… lees verder

Secrid: de portemonnee van nu

De ontwikkelingen in het betaalverkeer zijn continu aan verandering onderhevig. Tegenwoordig kunnen we contactloos pinnen.… lees verder