Trends and Inspiration bol Blog
Menu
26 aug Business

Back to work!

Back to work en tips om je werkdag sneller, effectiever en leuker te maken!

Het is zondagavond 20:14 uur en je zit voor de tv. Je partner is aan het zappen en vraagt je wat je wilt kijken. ‘Kies jij maar schatje’, zeg je want jouw gedachten zitten nog bij de vakantie waar jullie net van zijn terug gekomen. En morgen moet je weer aan het werk. Je had zo naar deze vrije weken uitgekeken en het is letterlijk voorbijgevlogen. En bleh… je hebt dus echt geen zin in die werkdag morgen, laat staan die hele werkweek. Maarja, je weet zelf ook, er moet gewerkt worden. En dus willen wij jou een paar tips geven om “Back to work” leuker te maken en te zorgen dat jouw werkdagen sneller en effectiever voorbijgaan! Zo houd je veel tijd over voor andere leuke en belangrijke dingen, zoals bijvoorbeeld het plannen van je volgende vakantie!

Pimp je werkplek

Er is vast nog een plekje voor jouw favoriete foto in een leuke (fleurige) fotolijst naast je computer. En een leuk groen plantje doet het vaak ook goed op een bureau. En als je desk gepimpt is, maak er dan ook een gewoonte van om elke middag voordat je naar huis gaat je werkplek op te ruimen. Trust us, dat zal jouw helpen om rustiger naar huis te gaan en de dag daarna vol goede moed te starten.

Wees opgewekt

Natuurlijk, een mens kan niet altijd super blij en vrolijk zijn, zeker niet nadat je ziet dat er 243 mails in je inbox zitten. Maar met een positieve en vriendelijke insteek, krijg je niet alleen zelf meer energie, maar ook anderen. En dus krijg je meer voor elkaar, en je team ook. Win – win situatie dus!

Beloon jezelf!

Als je jezelf verwent nadat je een taak heb volbracht, motiveer je jezelf om sneller en effectiever te werken. Zo kan je bijvoorbeeld een kopje koffie halen, even met je collega kletsen of gaan lunchen. Maar let op, doe het wel na de taak en niet tijdens want anders vertraag je jezelf alleen maar.

Rot taken!

Hoe moeilijk het ook is, begin de dag met de meest vervelende taak. Want zodra je die hebt afgerond, zullen de overigen een eitje zijn.

Zeg eens néé

Dat zullen de meeste mensen niet van jou gewend zijn, omdat jij altijd alles voor hen doet. Maar dit is gevaarlijk omdat je hierdoor je eigen werk niet af krijgt. Het is oké om soms een keer nee te zeggen, zeker als je zelf nog 13 taken op je lijst hebt staan.

Loop een rondje buiten na de lunch

De meeste mensen hebben een groot inkak-moment na de lunch en zijn weinig productief. Daarom geloven wij in een rondje frisse lucht en benen strekken. Je zal zien dat je daarna veel sneller, efficiënter en beter aan het werk kan.

Focus on the good!!

Het kan heel erg helpen om elke dag een leuk punt aan je werk op te schrijven, bijvoorbeeld je collega’s, dat je kan fietsen naar kantoor of dat je zo’n lekkere lunch hebt in de kantine. Juist op de momenten dat je down bent, kan je dat lijstje erbij pakken en jou dankbaar laten voelen voor je werk. Als dat geen motivatie is?!

Een frisse start

Na de zomer komt alles langzaam weer op gang.

Om ook de zin om weer aan de slag te gaan wat kracht bij te zetten, shop je vast een nieuwe werktas!

Plaats de eerste reactie op Back to work!:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Business
Vind de beste laptoptas voor jouw laptop

Gebruik jij voor jouw werk of school een laptop of neem jij jouw laptop vaak… lees verder

Secrid: de portemonnee van nu

De ontwikkelingen in het betaalverkeer zijn continu aan verandering onderhevig. Tegenwoordig kunnen we contactloos pinnen.… lees verder

Back to work!

Back to work en tips om je werkdag sneller, effectiever en leuker te maken! Het… lees verder

Hoe verzorg je je leren tas het beste?

Sinds kort hebben wij een nieuw merk in de collectie van bagageonline.nl: DSTRCT. Dit Nederlandse… lees verder